FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis Rádiós riasztó

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80K Központi egység JA-80K Központi egység

2 partíciós, akár két különálló lakást, irodát ellátó központ.
3 szintű részleges élesítés, pld: garázs/éjszakai/teljes

868 MHz kódolt jelátvitel.

Opcionális kommunikátor: LAN/ PSTN, GSM/GPRS, Beszédhanghívó, távprogramozási lehetőség.

50 vezeték nélküli eszköz kezelése.

2+ 2 központ által vezérelt kimenet.

50 felhasználó, 50 távvezérlő, 50 proximity kártya.


Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80P Mozgásérzékelő  JA-80P Mozgásérzékelő

Passzív infravörös érzékelő.

112m2 védett terület felügyeletére képes, szükség esetén lencséje kisállat védett típusra cserélhető.              A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz. Vezetékes érzékelő csatlakoztatására egy beépített zónabemenetet tartalmaz.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80PB Kombinált mozgás üvegtörés érzékelő               JA-80PB Érzékelő

Kombinált mozgás és üvegtörés érzékelő

9m hatótávolságú üvegtörés érzékelő és mozgásérzékelő egyben. A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz. Vezetékes érzékelő csatlakoztatására egy beépített zónabemenetet tartalmaz. Az érzékkelő két memóriacímet foglal el a központi egység memóriájában, hogy a mozgás és üvegtörés jelzések határozottan elkülöníthetőek legyenek.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-89P Kültéri Mozgásérzékelő JA-89P Mozgásérzékelő

Kültéri passzív infravörös érzékelő, max 12 m.

A JA-89P kültéri mozgásérzékelőt az emberi mozgás
nyílt területeken történő nagy biztonságú érzékelésére
fejlesztették ki. A beépített PIR mozgásérzékelő
a kiváló minőségű Optex VX 402R, melynek kétrétegű
(felső és alsó) érzékelő sávját a behatolónak egyidejűleg
kell kereszteznie, hogy riasztási jelzést váltson ki.
Ez az érzékelési és kiértékelési eljárás jelentősen
csökkenti a téves riasztások számát, különösen azokét,
melyek hirtelen hőmérsékletváltozástól, visszaverődő
fények, illetve áthaladó kis állatok hatására következnének be. A készülék leemelése és megbontása
ellen szabotázskapcsolók nyújtanak védelmet.Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-85P Mozgásérzékelő               JA-85P Mozgásérzékelő

Gépjárművédelem. Kisméretű PIR érzékelő, mely kiválóan alkalmas kisebb szobák, lakókocsik, hajók autók belső terének védelmére. A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80M Nyitásérzékelő          JA-80M Nyitásérzékelő

A JA-80M mágneses nyitásérzékelőt a védett ablak vagy ajtó nyitása aktiválja. Vezetékes érzékelő csatlakoztatására egy beépített zónabemenetet tartalmaz.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-82M NyitásérzékelőLakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-82M Nyitásérzékelő

JA-82M Nyitásérzékelő                       

A JA-82M ablaknyitás érzékelő a külső szemlélő számára láthatatlan, mert az ablak keretének belső részébe van építve. Szándékunk szerint az Európában forgalmazott szabványos ablakok jelentős részébe könnyedén illeszthető lesz.

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-85B Üvegtörés érzékelő         JA-85B Üvegtörés érzékelő

9m-es távolságon belül érzékeli az üveg töréshangját. A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz, és kis méretének köszönhetően kiválóan alkalmas kisebb szobák, lakókocsik, hajók belső terének védelmére is.


Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-L Beltéri hangjelző        JA-80L Beltéri hangjelző

A 230V táplálású beltéri hangjelző feladata a riasztási jelzések leadása, és a belépési/kilépési késleltetés hangjelzése. Ha riasztási működés közben kihúzzák a hálózati aljzatból, szabotázsjelzést küld a központi egységnek (amely már hitelesített riasztásnak minősül). További népszerű alkalmazási módja a programozható belépésjelző és ajtócsengő funkció.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80A Kültéri szirénaJA-80A Kültéri sziréna

Vezeték nélküli saját tápellátású kültéri sziréna. Feladata a rendszer ellen irányuló külső szabotázs kísérletek korai jelzése. A tápellátását biztosító lítium elemek a használat mértékétől függően - 3-5 évig biztosítják működőképességét.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó SP-02 Kihangosító                  SP-02 Kihangosító

Az SP-02 kihangosító egység segítségével az erre jogosult telefonszámokról érkező hívások kezdeményezői kétirányú kommunikációt folytathatnak a védett területen tartózkodó személyekkel, vagy belehallgathatnak a terület hangjaiba. A kommunikáció irányának váltása a telefon nyomógombjának megnyomásával történik.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó UC-82 AC-82 Vevőegység

UC-82, AC-82 Vevőegység

A vevőegységek 2 relét tartalmaznak, melyeket a felhasználó kívánságának megfelelően, vezeték nélkül távirányíthat. A vevőegység UC típusjelű változata 12V DC táplálású, az AC változat a hálózati feszültségről (230V AC) működik.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó TP-80 TP-82 Szobai termosztát

TP-80, TP-82 Szobai termosztát

A vezeték nélküli szobai termosztátok feladata (az AC vevőegységekkel együttműködve) a fűtési rendszer távvezérlése. A beállított hőmérséklet szinten tartása mellett a központ memóriájába letárolt termosztát - fagyveszély esetén előbb figyelmeztető (6°C), majd riasztási (3°C) jelzést, a hőmérséklet extrém szintre (60°C) emelkedése esetén tűzjelzést ad.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó A rendszerben használt elemek

A rendszerben használatos telepek

A rendszerben az alábbi telepeket használjuk. A telepek átlagos élettartamát 3 évre becsüljük (hacsak az eszközök leírásában másként nem specifikáltuk).

  • CR14505 (Lítium AA 3.0V 1.4Ah): JA-80P, 80PB
  • LST14500 (Lítium AA 3.6V 1.4Ah): JA-80P, 80PB, 80F, 80S, 85P, 85B, 89P
  • CR14250SL (Lítium 1/2 AA 3.0V 0.6Ah): JA-80PB
  • LST14250  (Lítium 1/2 AA 3.6V 0.6Ah): JA-80M, RC88
  • CR2354 (Lítium gombelem 3.0V 0.5Ah): JA-82M
  • BAT-80 (speciális 6.0V 11Ah lítium elem, élettartama 3-5 év): JA-80A
  • BAT-6 (alkáli tartóselem 6.0V 38mAh, élettartama 2-3 év): RC-80 és RC-89
  • AA (alkáli tartóselem 1.5V 2.8Ah, élettartama kb. 1 év): TP-80, TP-82,TP 83 és SP-02
  • SA-214/2.6 (12.0V 2.6Ah gondozásmentes savas-ólom akkumulátor élettartama 5 év): JA-80, 82K központ panel, AS-80


Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis Rádiós riasztó
Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80F Vezeték nélküli kezelő proxy olvasóval

JA-80F Vezeték nélküli kezelő proxy olvasóval

A központ vezérlésére és programozására alkalmas, beépített proximity (RFID) olvasó egységet és egy vezetékes zónabemenetet tartalmaz. Felhasználóbarát, szöveges rendszerállapot információ kijelzések: például, hogy melyik ablak(ok) maradtak nyitva, amikor a rendszert élesíteni szerettük volna. A kezelőegységek szöveges információi a felhasználó kívánságának megfelelően átszerkeszthetők. Magyar nyelvű kijelző.

A kezelőegység vezetékes változatának típusjelzése JA-80E, melyet a központi egységhez a megfelelő vezetékkel csatlakoztatni kell.


Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó RC-80 TávirányítóRC-80 Távirányító

Az RC-80 távirányító feladata a rendszer vagy más, külső egységek vezérlése. Nyomógombjainak működési paraméterei programozhatóak. Minden távirányítóhoz ajándékba adunk egy tartalék házat, hogy a felhasználó később is eldönthesse, hogy 2 vagy 4 nyomógombos távirányítóként kívánja-e használni az eszközt.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-84P Mozgásérzékelő kamerával  JA-84P Mozgásérzékelő kamerával

Kamerával egybeépített passzív infravörös érzékelő.

A mozgásérzékelő házába rejtett kamera, riasztás esetén villanófénnyel több képet készít a behatolóról, melyet a riasztóközpontba továbbít. Onnan GPRS adatkommunikáció segítségével a kívánt címre vagy telefonra elküldi.

 

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó PC-01/02 Proximity azonosító kártya

PC-01/02 Proximity azonosító kártya

A PC-01/02 proximity azonosító kártyák a felhasználók azonosítására szolgálnak. A kártyák az RFID standard EM UNIQUE 125kHz szabvány szerint készültek. A rendszer maximum 50 azonosító kártya adatainak tárolására képes. A biztonság növelése érdekében lehetőség van a felhasználói kód (PIN) és kártya együttes használatának megkövetelésére is. A kártya speciális nyomtató segítségével nyomtatható, így szükség esetén megszemélyesíthető.

Az azonosító kártya kulcskarikára fűzhető változatának típusjelzése PC-02.


Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80H Kültéri kezelő JA-80H Kültéri kezelő

A kültéri kezelőegység beépített proximity olvasó egységet, a tíz szám nyomógombon kívül egy * és egy # nyomógombot, egy ajtócsengő és egy világításkapcsoló nyomógombot is tartalmaz. A nyomógombok háttérfénnyel megvilágítottak. A kültéri kezelőegység alapfeladata a beléptetési funkciók megvalósítása, de felhasználható a beltéri kezelőegységgel azonos feladatok végrehajtására is.

A kültéri kezelőegység nyomógombok nélküli, csak proximity kártyaolvasót tartalmazó változatának típusjelzése JA-80N.

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó WJ-80 Interfész                                     WJ-80 Interfész

A JA-80H (vagy JA-80N) kültéri kezelőegységnek a JA-80K központhoz történő csatlakoztatására szolgál. Az ajtózáró eszköz vezérlésére egy beépített relét és egy kilépésjelző nyomógomb bemenetet tartalmaz. Az ajtó nyitását a nyitásérzékelővel azonos módon jelzi a központi egységnek. Más gyártók által előállított kezelő vagy olvasóegységek is csatlakoztathatók hozzá, amennyiben megfelelnek a Wiegand 26 protokoll előírásainak.Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó RC-89 Ajtócsengő (pánikjelző) nyomógomb

RC-89 Ajtócsengő (pánikjelző) nyomógomb

Az RC-89 vezeték nélküli ajtócsengő nyomógomb alapvető működési módja a JA-80L beltéri hangjelzővel történő használat. Felhasználható továbbá a központ vagy az AC, UC vevőegységek memóriájába, mint pánik nyomógomb.


Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó RC-88 Fali nyomógomb       RC-88 Fali nyomógomb

A fali nyomógomb célja, hogy rögzített telepítési pontokon lehetővé tegye a felhasználó számára pánik riasztási jelzés leadását, a központ vezérlését, ajtócsengő funkció megvalósítását vagy külső eszközök vezérlését. A készülék funkciói programozhatóak.

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó RC-87 Vészjelző      

RC-87 Támadásjelző/jeladó

Karra, rögzíthető Támadásjelző/jeladó. Rögzítőzsinor segítségével nyakba is akasztható.Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó RC-85 Távvezérlő egység  RC-85 Távvezérlő egység

A távvezérlő egységet egy gépjárműbe telepítve lehetővé válik a központi egység, vagy más, külső elektromos eszközök (garázsajtó, kertkapu, világítás stb.) vezérlése. Felhasználható továbbá autóriasztó riasztási jelzéseinek vezeték nélküli továbbítására is. Tápfeszültségét a gépjármű 12V feszültségű elektromos hálózatából nyeri.                                                  

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80S Füst/hő érzékelő    JA-80S Füst/hő érzékelő

A JA-80S füst és hő érzékelő egy optikai füstérzékelőt és egy hőérzékelő elemet tartalmaz. Beépített hang és fényjelzője segítségével aktiválása esetén helyi riasztási jelzést is ad. A karbantartáshoz szükséges működőképességi vizsgálat egyszerűsítése céljából a fényjelző egyben a készülék teszt nyomógombja is.

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80G Gázszivárgás érzékelőJA-80G Gázszivárgás érzékelő

Az érzékelőt a robbanásveszélyes gázok szivárgása esetén fellépő magasabb gázkoncentráció jelenléte aktiválja. Az érzékelő elem egy felforrósított platina szál, és mivel ennek az érzékelési eljárásnak nagy az energiaigénye, ezért az érzékelőt a hálózati feszültségről (230V) kell megtáplálni. Amellett, hogy vezeték nélküli jelzőeszközként együttműködik a központtal, egy relé kimenetet is tartalmaz, mely felhasználható például egy elektromos szelep működtetésére, mely szivárgás esetén a gáz útját elzárhatja.

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80V LAN / PSTN kommunikátor

JA-80V LAN/PSTN kommunikátor

A JA-80V modul csatlakoztatásával a JA-80K központi egység képessé válik a LAN hálózaton és a PSTN telefonvonalon át történő kommunikációra. Lehetőséget biztosít továbbá a rendszer távvezérlésére mobil telefonról, vagy az Interneten át, és továbbítja a központ jelentéseit a beprogramozott mobiltelefon számokra és a Riasztás Fogadó (Felügyeleti) központba.                                        

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80Y GSM/GPRS kommunikátor

JA-80Y GSM/GPRS kommunikátor

A JA-80Y kommunikátor csatlakoztatásával a JA-80K központi egység képessé válik a GSM/GPRS hálózaton át történő kommunikációra. Lehetőséget biztosít továbbá a rendszer távvezérlésére mobil telefonról, vagy az Interneten át, és továbbítja a központ jelentéseit a beprogramozott mobiltelefon számokra és a Riasztás Fogadó (Felügyeleti) központba. Külső telefonkészülék csatlakoztathatósága céljából szimulált vezetékes telefonvonalat szolgáltat.

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó JA-80X beszédhang kommunikátor

JA-80X Beszédhang kommunikátor

A JA-80X beszédhang kommunikátor a telefonvonalak felhasználásával küldi el (legfeljebb 6) szöveges jelentését, a kiválasztott (legfeljebb 4) telefonszámra. A központi egység házába telepíthető önálló működésben, vagy a JA-80V, JA-80Y modulokkal kombinálva.

Lakásriasztó kábelezés nélkül Jablotron Oasis rádiós riasztó AN-80, AN-81 külső antenna 

AN-80, AN-81 külső antenna

A külső antennák a központi egység, illetve az UC-82 vevőegység vételi képességeinek javítására szolgálnak. Az AN-80 antennát kábelcsatornában történő telepítésre, az AN-81 rúd antennát pedig akár kültéri körülmények közötti működésre is tervezték.