FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Lakásriasztó kábelezés nélkül Cooper Security Scantronic Homelink 75 Jablotron Oasis Rádiós riasztó

Általános ismertető

A forgalmazott rendszerek kozös jellemzői.

Több partíció.
Lehetőség több egymástól teljesen elkülönített rendszer megvalósítására. Lakás-iroda különválasztása, éjszakai részleges élesítés.

A használt 868 MHz -es sáv előnyei a korábbi 433 MHz -es rendszerekhez képest:
Dedikált frekvencia sáv. Lényegesen kisebb a rádiófrekvenciás zavar esélye. Nagyobb hatótávolságú, az épületelemeken nagyobb biztonsággal átjutó rádiófrekvenciás jelek. Lehetőség van a központtól több 100 méterre lévő objektumok bevonására a védelembe. Problémamentes jelátvitel erősen leárnyékolt helyeken is (pince, garázs).

A riasztórendszerek működését nem befolyásolják a közelében elhelyezett egyéb vezeték nélküli eszközök, pld. vezeték nélküli telefon, fejhallgató, wifi internet kapcsolat.

Érzékelők kommunikációja

Minden egyes érzékelő eszköz, egyetlen csak rá jellemző azonosítóval rendelkezik. Az adatátvitel digitálisan kódolt. A rádiós zavarokat kikerülendő, a riasztást és szabotázsjelzést minden esetben több impulzussal küldi el a központ felé.
Az elem merülésekor alacsony feszültség jelzést küld, így a felhasználó a központ kijelzőjéről még időben tájékozódhat a telep cseréjének szükségességéről.

 


Lakásriasztó kábelezés nélkül Cooper Security Scantronic Homelink 75 Jablotron Oasis Rádiós riasztó

Rádiós felügyelet

A központ felügyeli a számára felprogramozott eszközöket. Minden egyes érzékelő rendszeres időközönként életjelet küld a központ felé. Amennyiben az életjel nem érkezik meg, (az érzékelőt elveszítette a központ) riaszt vagy hibaüzenetet küld, és kommunikációt indít a távfelügyelet felé.

Rádiófrekvenciás zavarás

Amennyiben a központ, működési sávjában rendszeridegen rádiófrekvenciás jelet érzékel, az hibaüzenetet, vagy riasztást és kommunikációt vált ki.

Szabotázsvédelem

A központ és minden egyes eszköz (nyitásérzékelő, mozgásérzékelő stb.) szabotázsvédett. Rongálás, kinyitás, a faltól való leválasztás minden esetben, függetlenül a rendszer élesítésétől, riasztást és kommunikációt vált ki.

Felhasználói jogok

A rendszergazdai jogokkal felruházott felhasználó korlátozhatja a telepítő hozzáférését a rendszerhez. Teljes felügyelettel bír a többi felhasználó hozzáférését illetően. A telepítő bevonása nélkül lehetősége van, az elveszített proxy kulcstartó, vagy távirányító esetén azok azonnali letiltására.

Eseménynapló

A rendszergazdai jogokkal felruházott felhasználó megtekintheti a központ által rögzített eseménynaplót. Az eseménynapló rögzíti a riasztás és egyéb különleges események mellett a többi felhasználó ki és belépését a rendszerbe. Az eseménynapló bizonyíték értékű és törölhetetlen!